وبلاگ
مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی کداماند؟ راهنمای جامع کاربردی
فهرست مطالب
[ez-toc]
پیش گفتار
امروزه استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی و زیبایی به یکی از الزامات زندگی تبدیلشده و سهم بهسزایی در سبد هزینه خانوار دارد. محصولات آرایشی بهعنوان موادی تعریف میشوند که با قسمتهای مختلف بدن انسان مانند پوست، مو، ناخن، لبها، دندانها و غشاهای مخاطی و غیره در تماس اند.
مواد آرایشی به بهبود یا تغییر نمای ظاهری بدن کمک میکنند. لوازمآرایشی که در ابتدا صرفاً به ظاهر فرد محدود میشد، با گذر زمان فراتر از نقش زیبایی سنتی خود تکامل یافت و تا زمینههای مراقبت از پوست و درمان بیماریهای مختلف پوستی گسترش پیدا کرد.
در مقالۀ حاضر، مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی بهطور دقیق بررسی و خواص هرکدام از آنها تشریح میشود.
چرا از لوازمآرایشی و بهداشتی استفاده میکنیم؟
پیش از پرداختن به مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی، شناسایی اهداف و دلایل استفاده از لوازم آرایشی ضروری است. بهطور خلاصه، اصلیترین دلایل استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی را میتوان بهصورت زیر دستهبندی کرد:
ضرورت استفاده از لوازم آرایشی
- زیبایی صورت و بدن
- جلوگیری از چروک پوست
- جلوگیری از جوش و لکه
- حفظ حالت ارتجاعی پوست
- حفظ طراوت پوست
- تقویت تارهای مو و جلوگیری از ریزش موی سر، ابرو و مژه
- تقویت ناخن ها
- بهبود جای زخم
نقش مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی چیست؟
محصولات آرایشی و مراقبت از زیبایی باهدفِ زیباسازی، پاکسازی، جذاب جلوه دادن، بهبود یا اصلاح ظاهر بدن انسان به کار میرود. محصولات مراقبت شخصی متعددی برای اهداف مختلف در بازار موجود است، ازجمله لوسیون، کرم، مرطوبکننده، شامپو، صابون، روغن و غیره؛ که محتویات یک کیف لوازم آرایشی را تشکیل میدهند.
لوازمآرایشی با منشأ طبیعی و گیاهی
لوازمآرایشی با منشأ طبیعی و گیاهی
در میان مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی مختلف، در سالیان اخیر گرایش مصرفکنندگان به استفاده از لوازم آرایشی حاوی ترکیبات گیاهی، افزایش چشمگیری داشتهاست. علاوه بر این، مردم بهطور گستردهای بهدنبال فرمولاسیونهای با منشأ طبیعی و عاری از مواد شیمیایی مضر، سیلیکون و پارابِن هستند.
هر چه محصول آرایشی در اصطلاح سبزتر و سالمتر باشد، بیشتر موردپذیرش مصرفکنندگان قرار میگیرد. علاوهبراین دستهای از مواد شیمیایی فعال سطحی به نام بایوسورفکتانت از میکروارگانیسمهایی مانند باکتریها، قارچها و مخمرها تولید میشوند. بایو سورفکتانتها دارای اثرات جانبی کمی بوده و غیرِسَمی هستند. این نوع سورفکتانتها زیستتخریبپذیر هستند و فعالیت سطحیِ خوبی دارند.
تقسیمبندی مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی
مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی به دو دسته تقسیم میشوند: ترکیبات کاربردی و ترکیبات عملکردی.
مواد تشکیلدهنده کاربردی
موادی هستند که برای عملکرد محصول موردنظر ضروری هستند، مانند امولسیفایرها، قوام دهندهها و نگهدارندهها. یکی از وظایف اصلی امولسیفایر کمک به ایجاد رابط بین فاز روغن و قطرات آب است.
مواد تشکیلدهنده عملکردی
موادی هستند که فواید خاصی مانند مرطوبکننده، ضد پیری یا محافظت در برابر اشعه ماوراءبنفش برای پوست یا مو دارند. ترکیبات عملکردی مانند مرطوب کنندهها شامل مکانیسمهایی ازجمله مرطوب کنندههاو نرمکنندهها هستند. این عوامل مسئول خواص اصلی هر نوع لوازمآرایشی هستند.
مواد تشکیلدهنده طبیعی
موادی هستند که از منابع طبیعی مانند گیاهان، مواد معدنی یا حیوانات به دست میآیند؛ و اغلب با ادعای ایمنتر و سازگارتر با محیطزیست نسبت به مواد مصنوعی تلقی میشوند. بااینحال، مواد تشکیلدهنده طبیعی همچنین میتوانند پایداری کمتری داشته باشند و خطر آلودگی یا واکنشهای آلرژیک بالاتری به همراه داشته باشند. مطالعاتی وجود دارد که اثربخشی، ایمنی و خطر این مواد طبیعی را اثبات میکند.
مواد تشکیلدهنده سنتزی
در میان مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی، مواد شیمیایی سنتز شده در آزمایشگاه اغلب پایدارتر، سازگارتر و مقرون بهصرفهتر از مواد طبیعی هستند. بااینحال، این مواد سنتزی میتوانند با ایمنیِ کمتر و آسیبِ بیشتر به محیطزیست، نسبت به مواد طبیعی ارزیابی شوند. دلایل اصلی استفاده از ترکیبات مصنوعی در فرمولاسیون، عملکرد سریع، صرفه اقتصادی و دسترسی آسان آنها است.
نوع کریستال | سیستم کریستالی | چگالی (گرم بر سانتیمتر مکعب) | پایداری | محل تشکیل |
---|---|---|---|---|
کلسیت | سهگوش | ~2.71 | پایدارترین | سنگهای رسوبی، مرمر |
آراگونیت | راستلوزی | ~2.93 | نیمهپایدار | محیطهای دریایی، صدفها |
واتریت | ششگوش | ~2.54 | ناپایدارترین | سیستمهای زیستی |
7 دسته اصلی مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی کداماند؟
محصولات آرایشی و بهداشتی بیشماری در دسترس هستند که هرکدام دارای ترکیبی منحصربهفرد از اجزا هستند. یک محصول معمولی شامل محدودهای از 15 تا 50 ماده است. شکل زیر مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی را بهطور دستهبندیشده نمایش میدهد.
مواد رایج مورداستفاده در لوازمآرایشی
آب
ازآنجاییکه آب یک حلّال عمومی است، میتوان آن را با امولسیفایرها و اجزای ویسکوزتر مانند کره و روغن ترکیب کرد تا امولسیونهایی ایجاد کند که برای ساخت کرمها و لوسیونها استفاده میشود. در حقیقت، آب عضو ثابت مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی محسوب میشود.
نرمکنندهها
نرمکنندهها دستهای از مواد هستند که در فرمولاسیونهای آرایشی برای نرم کردن، مرطوب کردن و حالت دادن به پوست یا مو استفاده میشوند. آنها با ایجاد یک سد محافظ روی پوست یا مو، از دستدادن رطوبت را کاهش میدهند و از خشکی و ترک خوردن جلوگیری میکنند.
انواع نرمکنندهها بر اساس منبع و ساختار فیزیکی و شیمیایی:
انواع نرمکنندهها
- نرمکنندههای طبیعی: نرمکنندههای موجود در طبیعت از منابع گیاهی یا حیوانی استخراج میشوند؛ و برای تغذیه و مرطوب کردن پوست یا مو مفید هستند زیرا اغلب سرشار از ویتامینها، آنتیاکسیدانها و اسیدهای چرب هستند. برخی از نمونههای نرمکننده طبیعی عبارتاند از شیباتر، روغن نارگیل، روغن جوجوبا و … .
نرم کننده های طبیعی
- نرمکنندههای مصنوعی: نرمکنندههای مصنوعی در آزمایشگاه تولید میشوند و اغلب در فرمولاسیون لوازمآرایشی استفاده میشوند زیرا مقرونبهصرفه هستند و خواص ویژهای دارند. برخی از نمونههای نرمکنندههای مصنوعی عبارتاند از: دایمتیکون، ایزوپروپیل میریستات و گلیسریل استئارات.
- نرمکنندههای هیدروکربنی: نرمکنندههای هیدروکربنی از نفت مشتق شدهاند و به دلیل هزینه کم و خاصیت نرمکنندگی عالی پوست، معمولاً در فرمولاسیونهای آرایشی استفاده میشوند. برخی از نمونههای نرمکننده هیدروکربنی شامل روغن معدنی و نفت خام است. هردوی اینها در توسعه فرمولاسیونهای مختلف آرایشی استفادهشده است.
نرمکنندهها را میتوان بر اساس ساختار شیمیایی به دستههای زیر طبقهبندی کرد:
- اسیدهای چرب و مشتقات: این دسته شامل نرمکنندههایی مانند اسیداستئاریک، اسید پالمیتیک و مشتقات آنها مانند استئاراتها و پالمیتاتها میشود. این نرمکنندهها از منابع طبیعی مانند چربیها و روغنهای حیوانی و گیاهی به دست میآیند.
- الکلهای چرب: نمونههایی از این دسته عبارتاند از ستیل الکل، استئاریل الکل و بهنیل الکل. این نرمکنندهها نیز از منابع طبیعی به دست میآیند و معمولاً برای ویسکوز کردن و تثبیت فرمولاسیون استفاده میشوند.
- استرها: این دسته شامل طیف گستردهای از نرمکنندهها ازجمله ایزوپروپیل میریستات، ایزوپروپیل پالمیتات و اکتیل پالمیتات است. استرها ترکیبات مصنوعی هستند که از واکنش بین اسید و الکل به دست میآیند. استرها به دلیل بافت سبک و بدون چربی و توانایی آنها برای نفوذ آسان به پوست معروف هستند.
- سیلیکونها: نمونههایی از این دسته عبارتاند از دایمتیکون، سیکلومتیکون و فنیل تری متیکون. این نرمکنندهها ترکیبات مصنوعی هستند که بافتی منحصربهفرد و بدون چربیدارند و درجه بالایی از نرمی و لطافت پوست را ارائه میدهند. امروزه سیلیکونها بهطور گسترده در هر فرمول آرایشی استفاده میشود.
مرطوب کنندهها
موادی هستند که رطوبت را در پوست جذب و حفظ میکنند. از این دست میتوان به مانند گلیسیرین، اسید هیالورونیک و اوره اشاره کرد.
سورفکتانتها
سورفکتانتها که بهعنوان عوامل فعال سطحی نیز شناخته میشوند، ترکیباتی هستند که کشش سطحی بین دو ماده غیرقابل اختلاط مانند آب و روغن را کاهش میدهند. سورفکتانتها دارای دو سر آبدوست (هیدروفیل) و چربیدوست (لیپوفیل) هستند که به آنها امکان برهمکنش با مواد قطبی و غیرقطبی را میدهد.
سورفکتانتها
سورفکتانتهای آنیونی
سورفکتانتهای آنیونی رایجترین نوع سورفکتانت و دارای یک گروه سر با بار منفی هستند. سورفکتانتهای آنیونی یکی از مهمترین مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی است که بهطور گسترده در محصولات پاککننده مانند شامپوها، شویندههای بدن و پاککنندههای صورت استفاده میشود. این ترکیبات در از بین بردن کثیفی، چربی و سایر ناخالصیها از پوست و مو مؤثر هستند.
نمونههایی از سورفکتانتهای آنیونی در لوازمآرایشی عبارتاند از: سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES) در شامپوها و شویندههای بدن، سدیم دودسیل بنزن سولفونات (SDBS) در پاککنندههای صورت و سدیم لوریل سارکوزینات (SLS) در خمیردندان. سولفونیک اسید یا بهطور دقیقتر آلکیلبنزن سولفونیکاسید خطی (LABSA) نیز سورفکتانت اصلی مایع ظرفشویی و پودرهای لباسشویی است.
سورفکتانتهای کاتیونی
سورفکتانتهای کاتیونی با بار مثبت اغلب در محصولات مراقبت از مو و نرمکننده پارچه یافت میشوند. آنها اغلب در شامپوها، نرمکنندهها و حالتدهنده مو برای استفاده روی مو استفاده میشوند. این ترکیبات برای حالت دادن به مو و از بین بردن موخوره ترکیبات موثری بهشمار میروند.
نمونههایی از سورفکتانتهای کاتیونی در لوازمآرایشی عبارتاند از:
- ستریمونیوم کلراید
- کوکامیدوپروپیلبتائین (CAPB)
- behentrimoniummethosulfate (BTMS)
سورفکانتهای غیر یونی
شویندهها، شامپوها و لوسیونها همگی از سورفکتانتهای غیریونی استفاده میکنند که هیچ باری روی گروه سرخود ندارند. این ترکیبات با سایر مواد اولیه سازگار هستند و در هر دو حالت قلیایی و اسیدی بهخوبی عمل میکنند. سورفکتانتهای غیر یونی به حل شدن روغنها و سایر مواد آبگریز کمک شایانی میکنند.
نمونههایی از سورفکتانتهای غیریونی در لوازمآرایشی عبارتاند از:
- Polysorbate 20 و Polysorbate 80 در پاککنندههای صورت و پاککنندههای آرایش
- Decyl glucoside در شویندهها و شامپوهای کودک
- پلیاتیلن گلیکول (PEG) در مرطوب کنندهها و ضدآفتابها
سورفکتانتهای آمفوتریک
سورفکتانتهای آمفوتریک بهطور توأمان دارای بارهای مثبت و منفی در ساختار خود هستند. سورفکتانتهای آمفوتریک از جمله مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی، بهویژه محصولات ملایم ازجمله شویندههای بدن، پاککنندههای صورت و شامپوهای مخصوص نوزادان بهشمار میرود. آنها نسبت به سایر انواع سورفکتانتها کمتر باعث تحریک پوست یا چشم میشوند.
در اینجا چند نمونه از سورفکتانتهای آمفوتریک که معمولاً در لوازمآرایشی استفاده میشوند آورده شده است: کوکامیدوپروپیل هیدروکسی سولتین (CHSB) در شامپوهای بچه و شویندههای بدن یافت میشود، کوکوآمفودی استات دی سدیم (DSCA) در پاککنندههای صورت و بدن استفاده میشود، بتائین در محصولات مراقبت از مو و پاککنندههای صورت وجود دارد و Amphosol CA در شستشوی بدن و پاککنندههای صورت استفاده میشود.
مواد نگهدارنده
نگهدارندهها موادی هستند که برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسمهای مضر مانند باکتریها، قارچها و ویروسها به لوازمآرایشی اضافه میشوند.
5 دلیل مهم استفاده از مواد نگهدارنده در لوازمآرایشی چیست؟
- جلوگیری از رشد میکروبی: مواد نگهدارنده از رشد میکروارگانیسمهای مضر مانند باکتریها، قارچها و ویروسها که میتوانند باعث فساد، تغییر رنگ و بو در محصولات آرایشی و بهداشتی شوند، جلوگیری میکند.
- افزایش عمر مفید: نگهدارندهها به افزایش عمر مفید محصولات آرایشی کمک میکنند و تضمین میکنند که برای استفاده طولانیمدت پایدار و ایمن میمانند.
- حفظ کیفیت محصول: نگهدارندهها به حفظ کیفیت محصولات آرایشی کمک میکنند و از تغییر بافت، رنگ و رایحه به دلیل رشد میکروبی یا عوامل دیگر جلوگیری میکنند.
- اطمینان از انطباق با مقررات: مواد نگهدارنده تولیدکنندگان لوازمآرایشی را قادر میسازد تا محصولات باکیفیت بالا و ثابتی تولید کنند که الزامات نظارتی برای ایمنی و پایداری میکروبیولوژی را برآورده کند.
- جلوگیری از فراخوان محصول: استفاده از مواد نگهدارنده در محصولات آرایشی خطر آلودگی میکروبی را کاهش میدهد که میتواند منجر به فراخوان محصول و آسیب به اعتبار یک شرکت شود
نگهدارندههای طبیعی واقعیت یا شعار؟
نگهدارندههای گیاهی: نگهدارندههای گیاهی از منابع طبیعی مانند گیاهان، میوهها و سبزیها به دست میآیند. این نگهدارندهها در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیسمها مؤثر هستند و بهطورکلی ایمن و غیر سمی در نظر گرفته میشوند. نگهدارندههای گیاهی مانند عصاره رزماری، روغن درخت چای و عصاره دانه گریپفروت معمولاً در فرمولاسیون استفاده میشوند.
- اسانسها: اسانسها ترکیبات فراری هستند که از گیاهان استخراج میشوند و عطر خاصی دارند و به دلیل عطر و خواص ضد میکروبی در لوازمآرایشی استفاده میشوند. نمونههایی از اسانسهای مورداستفاده بهعنوان نگهدارنده در لوازمآرایشی شامل روغن اسطوخودوس، روغن میخک و غیره است.
نگهدارندههای مصنوعی: نگهدارندههای مصنوعی یا سنتزی یکی از اصلیترین مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی بهشمار میروند. این مواد، ترکیبات شیمیایی هستند که در آزمایشگاه سنتز میشوند و در لوازمآرایشی برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها استفاده میشوند.
نگهدارندههای مصنوعی بهطورکلی پایدارتر هستند و فعالیت ضد میکروبی گستردهتری نسبت به نگهدارندههای طبیعی دارند. بااینحال، نگرانیهایی در مورد ایمنی برخی از نگهدارندههای مصنوعی مطرحشده است و برخی از آنها در محصولات آرایشی ممنوع یا محدود شدهاند. در اینجا چند نمونه از نگهدارندههای مصنوعی رایج در لوازمآرایشی ذکر شده است.
- پارابنها:
در میان مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی، رایجترین مواد نگهدارنده در پارابنها محسوب میشوند که از منظر شیمیایی استرهای p-hydroxybenzoic acid بهشمار میروند. آنها اغلب در محصولات مراقبت شخصی ازجمله شامپوها، لوسیونها و کرمها یافت میشوند زیرا بهخوبی در برابر انواع پاتوژنها عمل میکنند. متیل پارابن، پروپیل پارابن و بوتیل پارابن چند نوع پارابن هستند که در لوازمآرایشی مورداستفاده قرار میگیرند.
- عوامل آزادکننده فرمالدئید:
عوامل آزادکننده فرمالدئید مواد نگهدارندهای هستند که مقادیر کمی فرمالدئید را در طول زمان آزاد میکنند که در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیسمها مؤثر است. عوامل آزادکننده فرمالدئید معمولاً در محصولات مراقبت شخصی مانند شامپوها، نرمکنندهها و شویندههای بدن استفاده میشوند.
نمونههایی از عوامل آزادکننده فرمالدئید مورداستفاده در لوازمآرایشی عبارتاند از دیازولیدینیل اوره، ایمیدازولیدینیل اوره و کواترنیوم-15. اگرچه عوامل آزادکننده فرمالدئید نگهدارندههای مؤثری هستند، اما بهعنوان عامل ایجاد حساسیت روی پوست نیز شناخته میشوند و میتوانند در برخی افراد واکنشهای آلرژیک ایجاد کنند. درنتیجه، برخی از مراکز نظارتی استفاده از عوامل آزادکننده فرمالدئید را در محصولات آرایشی محدود کردهاند.
- ترکیبات آمونیوم چهارتایی:
ترکیبات آمونیوم چهارتایی سورفکتانتهای کاتیونی هستند که دارای خواص ضد میکروبی هستند و در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیسمها ازجمله باکتریها، قارچها و ویروسها مؤثر هستند. این گروه از مواد، معمولاً در محصولات مراقبت شخصی مانند شامپوها، نرمکنندهها و شستشوی بدن استفاده میشوند.
نمونههایی از ترکیبات آمونیوم چهارتایی مورداستفاده در لوازمآرایشی عبارتاند از کلرید بنزالکونیوم، کلرید ستریمونیوم و کلرید ستیل پیریدینیم. اگرچه ترکیبات آمونیوم چهارتایی نگهدارندههای مؤثری هستند، اما میتوانند تحریککننده پوست نیز باشند و در برخی افراد باعث درماتیت تماسی شوند. درنتیجه، برخی مراجع نظارتی استفاده از ترکیبات آمونیوم چهارتایی خاص را در محصولات آرایشی محدود کردهاند.
- اسیدهای آلی:
اسیدهای آلی در مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی، بهعنوان مواد نگهدارنده بهخوبی در برابر انواع میکروبها ازجمله قارچها و باکتریها عمل میکنند. اسید بنزوئیک، اسید سوربیک و اسید سالیسیلیک چند نمونه از اسیدهای آلی موجود در لوازمآرایشی هستند. اسیدهای ارگانیک در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت از مو استفاده میشوند.
اگرچه اسیدهای آلی بهطورکلی برای استفاده در لوازمآرایشی بیخطر در نظر گرفته میشوند، برخی ممکن است تحریککننده پوست باشند و در برخی افراد باعث واکنشهای آلرژیک شوند. سایر مواد نگهدارنده مصنوعی مورداستفاده در لوازمآرایشی شامل فنوکسی اتانول، تریکلوزان و کلرهگزیدین است. این نگهدارندهها در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیسمها مؤثر هستند و معمولاً در محصولات مراقبت شخصی استفاده میشوند.
- فنوکسی اتانول گلیکول:
این ترکیب معمولاً بهعنوان نگهدارنده در لوازمآرایشی استفاده میشود. در برابر باکتریها و قارچها مؤثر بوده و سمیت کمی دارد. بااینحال، نگرانیهایی در مورد پتانسیل آن برای ایجاد تحریک پوست و درماتیت تماسی در برخی افراد مطرحشده است.
- تریکلوزان:
تریکلوزان یک ترکیب معطر کلردار است که در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیسمها مؤثر است. معمولاً در محصولات مراقبت شخصی مانند صابون، خمیردندان و دئودورانت استفاده میشود. بااینحال، نگرانیهایی در مورد ارتباط بالقوه آن با ایجاد باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک و پتانسیل آن برای اختلال در عملکرد غدد درونریز مطرحشده است.
- کلرهگزیدین:
این ماده در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیسمها از جمله باکتریها و قارچها مؤثر است. معمولاً در محصولات مراقبت از دهان مانند دهانشویه، خمیردندان و برخی محصولات مراقبت از پوست استفاده میشود. بااینحال، نگرانیهایی در مورد پتانسیل آن برای ایجاد تحریک پوست و واکنشهای آلرژیک در برخی افراد مطرحشده است.
آنتیاکسیدانها
ویتامین E، ویتامین C و عصاره چای سبز نمونههایی از موادی هستند که از پوست در برابر آسیب تولیدشده توسط رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. ویتامین A الکل (رتینول)، استرهای ویتامین A (رتینیل پالمیتات، رتینیل استات)، ویتامین A آلدهید (رتینال) و ترتینوئین (رتینوئیک اسید) برخی از ترکیبات رایج ویتامین A هستند که در لوازمآرایشی یافت میشوند.
آنتیاکسیدانها در ترکیبات آرایشی و بهداشتی در غلظتهای مختلف وجود دارند. ویتامین C محلول در آب، آسکوربات که در مرکبات و سبزیها یافت میشود، به دلیل خواص آنتیاکسیدانی آن و همچنین نقش آن بهعنوان یک کو فاکتور در فرآیندهای هیدروکسیلاسیون که منجر به تشکیل کلاژن میشود، مهم است.
فیلتر UV
فیلترهای UV میتوانند از پوست بدن در برابر پرتوهای خطرناک فرابنفش محافظت کنند.
فیلترهای UV میتوانند از پوست بدن در برابر پرتوهای خطرناک فرابنفش محافظت کنند.
سخن پایانی
با توجه به تنوع و گستردگی روزافزون محصولات آرایشی و تأثیر مستقیم بر روی بدن انسان، انتخاب و استفاده صحیح از محصولات آرایشی با توجه به ساختار و مواد اولیه مورداستفاده در محصولات از اهمیت ویژهای برخوردار است. مقالۀ حاضر با هدف بررسی مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی در یک طبقهبندی دقیق ارائه شد.
از سوی دیگر متخصصان و تولیدکنندگان محصولات آرایشی با توجه به نیاز مشتریان و روند بازار نسبت به پاسخی درخور بهمنظور تولید محصولاتی باکیفیت اقدام میکنند که بهرهگیری از گروه متخصّص و مجرّب در این حوزه، شرط لازم پیشبرد هر کسبوکار موفّقی است. تیم فرمولیک با در اختیار داشتن کارشناسان زبده، متخصّص و مسئول در این حوزه میتواند به سودآوری کسبوکارهای مختلف کمک شایانی کند. جهت دریافت مشاوره رایگان با ما در تماس باشید.
5 نظر در “مواد تشکیلدهنده محصولات آرایشی و بهداشتی کداماند؟ راهنمای جامع کاربردی”